ANKARA / KEÇİÖREN - Mevlana İlkokulu

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun… İstiklâl mücadelemizin önderi, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi şükran, saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ekm

Aile Eğitim Çalışmaları kapsamında okulumuz rehberlik servisi tarafından 10.10.2023 ve 18.10.2023 tarihleri arasında 1. sınıf velilerimize yönelik olarak, "Okula Uyum, Gelişim Dönemi Özellikleri, Anne-Baba Tutumları, Verimli Ders Çalışma Teknikleri, Sağlıklı Yaşam" konularını içeren seminer düzenlenmiştir.

Ekm

13 EKİM DÜNYA AFET RİSKLERİNİ AZALTMA GÜNÜ 'ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ANKARA İTFAİYESİ İŞBİRLİĞİ İLE OKULUMUZDA YANGIN TATBİKATI VE BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILMIŞTIR.

Ekm

OKULUMUZDA '13 EKİM DÜNYA AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI GÜNÜ' ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA 'DEPREM TAHLİYE TATBİKATI 'YAPILDI.

OKULUMUZDA 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROĞRAMI DÜZENLENDİ.

İLKÖĞRETİM HAFTASI OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI

19 MAYIS ÖNEMİ:

19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihindeki dönüm noktalarından biridir. Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs aynı zamanda “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Atatürk Millî Mücadele sıralarında Türk milletini ileri götürecek olanların ve köhnemiş fikirlere karşı gelecek olanların genç fikirler olduğunu görmüştü. Bu nedenle de “gençlik” kavramı Atatürk için ayrı bir önem taşımaktadır. Atatürk gençlerden sık sık bahsederken, yaş sınırı dışında fikri olarak gençliği yani, fikirde yeniliği ifade etmiştir. O’nun şu sözü çok anlamlıdır:“Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir

BİZDE OKULUMUZDA 19 MAYIS' ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI'NI OYUNLAR, ETKİNLİKLER VE ŞİİRLER İLE KUTLADIK.

TÖRENİMİZE KATILAN VE TÖRENİMİZİN DÜZENLENMESİNDE EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMEN ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ.